Šef CIA iznenada doputovao u Sarajevo

Direktor CIA-e Džon Brenan stigao je u iznenadnu posetu Bosni i Hercegovini, javili su sarajevski mediji koji tvrde da su u centru Sarajeva jutros "neviđenje" mere bezbednosti.

Regionalna televizija N1 javila je da će se prvi čoveka CIA-e u Sarajevu sresti sa čelnim ljudima policijskih agencija u Bosni i Hercegovini i Udarnom grupom za borbu protiv terorizma u BiH. Brenan će se sastati i sa ministrima unutrašnjih poslova BiH i sa ministrom bezbednosti BiH.

Šef CIA-e je na Međunarodni aerodrom u Sarajevo stigao Boeing C-17A Globemaster III.

Na sastancima Brenana sa zvaničnicima bezbednosnih službi BiH i Saveta ministara će se razgovarati o terorizmu, globalnoj borbi protiv terorizma, terorističkim pretnjama u Bosni i Hercegovini, izazovima i o tome šta zvanično Sarajevo preduzima po tom pitanju.

Takođe, direktor CIA-e biće upoznat sa saradnjom policijskih agencija u BiH.

Autor: Tanjug/N1/klix.ba
Foto: klix.ba

  • TJ

    22.04.2016 18:41
    Iznenada a baš par dana pre izbora u Srbiji ?
    Ma ne, došao je da podrži naše, tj. njihove CIA agente od uticaja na ovim prostorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet