Štutgart: Protesti levičara uoči konferencije desničarske partije, uhapšeno 400 ljudi

Više stotina levičarskih demonstranata pokušalo je danas da onemogući desničarima da uđu na konferenciju partije krajnje desnice Alternativa za Nemačku (AfD) u Štutgartu.
Očekuje se da će se tokom sastanka desničarska partija AfD predstaviti kao otvoreno antiislamska, preneo je Bi-Bi-Si. Policija je suzavcem potisnula nekoliko stotina demonstranata.
 
BBC navodi da je skoro 1.000 policajaca raspoređeno pred zgradom u kojoj se održava konferencija.
 
Agencija DPA je prenela da su demonstranti uzvikivali "izbeglice mogu da ostanu, nacisti moraju da odu", dok je oko 2.000 članova partije AfD dolazilo u centar povodom konvencije.
 
Konferencija desničarske partije počela je jutros uprkos protestu, u planirano vreme, a 1.000 policajaca opkoliko je nekoliko stotina demonstranata ispred izložbenog centra gde AfD drži partijsku konvenciju, prenosi BBC.
 
Pri tom je uhapšeno 400 ljudi, saopštila je policija, a prenosi AFP.
 
Desničarska AfD osvojila je sedam poslaničkih mesta u Evropskom parlamentu na izborima 2014. godine, kada je stekla popularnost zahvaljujući oštrim izjavama protiv dolaska migranata u Nemačku.
 
AfD želi da zabrani burke i minarete u Nemačkoj.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.