Španija: U trkama sa bikovima jedan mrtav, dvojica probodena

Muškarac iz Valensije poginuo je u trci sa bikovima u blizini grada Alikante na jugu Španije, dok su dvojica muškaraca probodena rogovima, a još 12 ljudi lakše povređeno u najpopularnijoj trci sa bikovima, u gradu Pamplona na severu zemlje, javili su danas španski mediji.

Crveni krst je saopštio da je kasno sinoć oko jedan sat posle ponoći u selu Pedregera, kod Alikantea, bik rogovima ubo 29-godišnjeg španca u grudni koš i stomak. Njega je hitna pomoć odmah prebacila u obližnju bolnicu, ali je muškarac sat vremena kasnije proglašen mrtvim. Nakon toga su lokalne vlasti u Pedregeri obustavile trke sa bikovima planirane za naredne dane.

Na poznatom festivalu San Fermin u Pamploni, tokom kojeg se svakog jutra održavaju trke sa bikovima, jutros je jedan bik udario nekoliko ljudi, a više njih je tokom trke palo i zadobilo udarce u glavu.

Jedan od šest bikova, koliko ih učestvuje u trci, u jednom trenutku se izdvojio od grupe, okrenuo i probo rogovima jednog muškarca. U saopštenju lokalnih vlasti se navodi da su u toj trci ubode rogovima zadobili 33-godišnji Japanac i 24-godišnji Španac. Pored toga, u trci je povređeno 12 ljudi, koji su prebačeni u obližnju bolnicu, navodi se u saopštenju.

U trci sa bikovima u Pamploni, koja je jutros trajala nešto više od četiri minuta, učestvovalo je oko 1.000 ljudi.

Trke sa bikovima se tradicionalno održavaju tokom letnjih festivala širom Španije. Devetodnevni festival San Fermin u Pamploni je postao poznat u čitavom svetu zahvaljujući romanu Ernesta Hemingveja iz 1926. "Sunce se ponovo rađa", a godišnje privlači na hiljade stranih turista.

  • Veganka

    09.07.2016 18:21
    Podrska bikovima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet