Dodik pismom podržao Jeremića za genseka UN

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Vuk Jeremić, izborom u najuži krug kandidata za funkciju generalnog sekretara UN, pokazao da Srbija ima kadrove koji mogu obavljati najsloženije i najodgovornije poslove u međunarodnoj politici.
Dodik je, u pismu upućenom Jeremiću, istakao da je plasman u treći krug glasanja uspeh i priznanje i Jeremiću i državi Srbiji.
 
"Želimo Vam da preuzmete funkciju generalnog sekretara UN na dobrobit celokupnog miroljubivog svijeta, kao i Srbije i Republike Srpske", naveo je Dodik, preneo je RTRS.
 
Na vrhu tabele kandidata za generalnog sekretara UN, posle drugog kruga glasanja u Savetu bezbednost UN, nalazi se Antonio Gutereš sa 11 pozitivnih glasova, tri više od Jeremića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet