Policija moli građane da dođu na sahranu napuštene devojčice

Sledećeg utorka na groblju Volverkot u Velikoj Britaniji biće sahranjena tek rođena devojčica čije beživotno telo su roditelji ostavili uz stazu jednog parka u Oksfordu.

Uprkos naporima, policija nije uspela da pronađe majku mrtvorođenčeta, ali slučaj je toliko ganuo policijske službenike da nemaju nameru da dopuste da se na sahrani niko ne pojavi. Umesto toga, detektiv Džim Holms koji je vodio slučaj bebi azijskog porekla je dao ime Rajana, u prevodu rajski cvet, a zatim je pozvao građane da dođu da devojčicu isprate na poslednji počinak.

"I sam imam dvoje dece i znam koliko je teško dati detetu ime. U ovakvim okolnostima ono je još važnije, jer to je jedino što će pisati na njenom nadgrobnom spomeniku. Svaka smrt je teška, ali s dečjom je mnogo teže nositi se. Zato molim javnost - dođite na sahranu", rekao je detektiv, uputivši pritom i poslednji očajnički poziv roditeljima bebe da se odazovu. "Čitava zajednica se saoseća s ovom tragedijom i majkom malene Rajane", dodao je Holms, koji je punih osam meseci pokušavao da pronađe porodicu devojčice.

Mrtvorođenče je pronađeno još u februaru u kesi sakrivenoj u žbunju nedaleko od staze u jednom od parkova. Uprkos dosadašnjim apelima, niko od članova porodice dosad se policiji nije javio u vezi s ovim slučajem, a iskusnog detektiva pogodila je činjenica da za bebom, čini se, niko ne tuguje.

  • Dule

    12.10.2016 22:36
    Tuzno
    Ovakve stvari nas cine ljudima i treba da budu uobicajene, a ne toliko retke da dospevaju u novine. Ne znam sta se desilo sa ljudima i sa tolikim odsustvom empatije i saosecajnoscu. Ovaj svet je definitivno otisao dodjavola... Sve u svemu, nadam se da pociva u miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet