Završeni pregovori o konfliktu u Siriji

Predstavnici Sjedinjenih Američkih Država, Rusije i regionalnih zemalja završili su pregovore o mirovnom rešenju za sirijski konflikt posle četiri sata.

Da li je postignut napredak ne zna se, ali je ruski ministar spoljnih poslova naveo da je “čuo nekoliko interesantnih ideja”.

"Razgovarali smo o nekim opcijama u krugu dosta moćnih zemalja", rekao je Lavrov.

Ministri su napustili hotel "Bo-Rivaž" u Lozani, bez izjava.

Pored američkog državnog sekretara Džona Kerija i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, u razgovorima su učestvovali ministri spoljnih poslova Jordana, Turske, Egipta, Katara, Irana, Iraka i Saudijske Arabije.

Ovaj sastanak je još jedan pokušaj da se iznađe diplomatsko rešenje za sirijski sukob, koji traje već više od pet godina, navodi Rojters. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet