U napadima na Alepo poginuo 31 civil

U vazdušnim napadima i bombardovanju sirijske vojske u Alepu, poginuo je 31 civil, saopštili su zvaničnici Ujedninjenih nacija.
Od utorka, kada su počeli napadi Vlade na položaje pobunjenika u istočnom delu Alepa, ubijeno je skoro 100 civila, uništene su bolnice, škole su zatvorene.
 
Sagovornik AFP-a opisao je napade kao nemilosrdne i "bez presedana" u kojima su sve vrste oružja upotrebljavane. Savetnica Bele Kuće za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs upozorila je sirijski režim i njegove ruske saveznike da će biti odgovorni za bombardovanje bolnica u pobunjeničkim delovima Alepa.
 
"Sjedinjene Američke Države najsnažnije osuđuju te strašne napade protiv medicinskih ustanova i humanitarnih radnika. Ne postoji ni jedan izgovor za te gnusne akcije", rekla je Rajs.
 
Moskva je demantovala da je učestvovala u današnjim napadima na Alepo i dodala da je svoje snage koncentrisala na opozicione i snage džihadista u susednom Idlibu.
 
Alepo je od 2012. godine podeljen na istočni koji kontroliše opozicija i zapadni deo grada pod vladinom kontrolom.
 
Opozicioni deo je opkoljen već skoro četiri meseca što je dovelo do nestašica hrane i drugih potreba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet