Hrvati poslali bombonjeru Slovencima, to ocenjeno kao provokacija

Hrvatska Ambasada u Sloveniji poslala je svojim slovenačkim saradnicima, zaposlenim u Ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora bombonjere kao novogodišnji poklon koji je ocenjen kao "nezamisliva provokacija".
Slovenački političari nisu bili baš srećni, piše slovenački Dnevnik.
 
Na "Krašovoj" bombonjeri je pisalo "Pozdrav iz Hrvatske", a na kutiji je slika dela mape Hrvatske, a kada se poklopac podigne, vidi se ostatak mape na kojoj je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaliva.
 
Pošto granica između dve države još nije utvrđena, Ministarstvo spoljnih poslova vratilo je bombonjeru Ambasadi Hrvatske i to u kesici s natpisom "I feel Slovenia".
 
Slovenačke diplomate nisu htele da komentirišu slučaj da ne bi pogoršali međususedske odnose, ali neki se pitaju, kako piše Dnevnik, kako će hrvatsku provokaciju, dok se čeka odluka Arbitražnog suda, proceniti ostale članice Evropske unije.
 
Podsetimo, pre desetak dana čokoladica subotičkog Pionira našla se u paketićima za decu pripadnika hrvatske vojske. Čokoladica je prilično iznervirala deo javnosti u Hrvatskoj, a predsednica Grabar Kitarović, koja je delila paketiće, tim povodom kazala je da je veoma razočarana, jer lično zastupa i podržava kampanju "Kupujmo hrvatsko". 
 
Afera je zatim dobila i ime - čokogejt. Ministar trgovine Rasim Ljijić rekao je srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj, a na to upućuje reakcija predsednice te zemlje. Prema rečima Ljajića, u Srbiji posluje više hrvatskih kompanija nego što srpskih proizvoda ima na rafovima prodavnica u Hrvatskoj, ali o srpskim kompanijama u Hrvatskoj ne može ni da se govori.
  • B

    20.12.2016 16:15
    Rat cokolada-epizoda 2
    Izvestaj sa cokoladnog fronta: nakon sto je u prethodnoj epizodi srpska cokoladica izvrsila PIONIRrski napad na hrvatsku predsednicu, Hrvati su odgovorili iz svih krasovsko-zvecevskih kalibara. Lansirano je i tajno hrvatsko oruzje: nove cokolade Braco i Seka uz pesmicu: Kolinda i Tomica, to su srca dva, jeli su cokoladu (on srpsku, a ona hrvatsku) oko pola dva...
    Srpski Cokolada Men i njegovi puleni delili su cokoladice svih vrsta i proizvodjaca, placene iz izdasnog srpskog budzeta, pod parolom: Srbija se saginjati nece; osim da uzme cokoladicu.
    Novi front je otvoren kad je ratni brod Kras bombonjera uleteo u Piranski zaliv, maskiran u I feel Slovenia. Janezi se osecaju kao podvuceni zutim.
    Nastavice se ... (nazalost)
  • Ivan

    20.12.2016 13:48
    Dali Vi znate, da Vital iz Vrbasa prodaje mast za Kras vec 50 godina i da salju u tvornicu u Bosni Kras bas tu istu mast i slali su je bez oznaka i za vrijeme rata itd.

    Dosta vise nacionalizma Tito je za sve vas legenda i ostace kakav je on napredak napravio nije niko na ovom planetu dali ste vi svjesni da su vasi baka i deka i mama i tata zivjeli od toga.
    Bas vas rodili i da je Jugoslavija bila najrazvijenija u Evropi onih godina. Koliko smo hiljada tvornica imali i sta smo sve proizvodili da nam je sad USA i CIA i NATO unistili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.