Drama u Pragu, uhapšen Poljak koji je pretio u avionu

Češka policija savladala je i uhapsila putnika zbog čije je pretnje bombom u Prag prinudno sleteo avion poljske kompanije "Enter er" na letu u Varšavu.

To je potvrdio češki ministar unutrašnjih poslova Milan Hovanec.

"Putnik je vikao da ima bombu i da će je aktivirati. Verujemo da se pre radi o nekakvom iščašenom čoveku, nego o terorističkom napadu. Želim da zahvalim policiji na profesionalnom pristupu, dobro je što se završilo ovako", kazao je Hovanec.

On je za češki radio rekao da je uhapšeni putnik Poljak, kao i većina od ukupno 160 putnika koji su evakuisani iz aviona, a put u Varšavu će, prema rečima Hovaneca, verovatno nastaviti tek sutra.

Posle nekoliko desetina minuta tokom kojih je praški međunarodni aerodom bio zatvoren, iako je avion prinudno sleteo na njegov stari deo koji se koristi za vojne letove i letove zvaničnika, Aerodrom "Vaclav Havel" ponovo je otvoren.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet