Posle napada kamionima, Islamska država ima novu strategiju

Teroristi ID imaju "novo oružje" i u svom časopisu pozivaju na borbu protiv "krštaša" i poručuju svima koji žele da im se pridruže u borbi da to učine vatrom.
Za razliku od dosadašnjih napada, za koje je bilo potrebno dosta oružja ili otimanje kamiona kao što je slučaj bio u Berlinu, ovde je način napada u potpunosti pojednostavljen što predstavlja još veću opasnost.
 
"Ovo je brza opcija za bilo koga ko želi da se pridruži pravednoj borbi terora", stoji u novom broju časopisa "Rumijah" koji poziva na borbu vatrom. 
 
U časopisu opisuju kako bilo ko može dovesti celu naciju u stanje straha uz jako malo materijala koji su im potrebni za napad. U dugačkom tekstu čiji je naslov "Napadi vatrom" najpre su odali počast svojoj "braći koje su tekstovi u časopisu nadahnuli za napade kamionom na pešake". Potom u tekstu nastavljaju da opisuju nove metode kako ubijati nevine osobe. 
 
U tekstu pišu o tome kako je podmetanje požara kroz istoriju imalo važnu ulogu u modernom načinu ratovanja kao i u gerilskoj borbi ali i u terorističkim napadima. Preuzeli su i zasluge za napad vatrom u Rusiji, u gradu Losino - Petrovski gde je spaljena fabrika nameštaja i postrojenje hemikalija kraj nje. 
 
Džihadisti s ponosom pišu o onome što nazivaju svojim uspesima i raduju se donošenju još terora svetu, posebno onima koji su, kako oni to kažu "prljavi krstaši". Njihov cilj je da unište vlasti, imovinu i živote što većeg broja ljudi. 
 
"Naučili smo odvratne krstaše lekciju o tome kako destruktivan može biti tako jednostavan napad. Podmetnuli smo vatru u prizemlju, a ona se raširila i gorela još tri dana. Time smo izazvali velike finansijske gubitke ruskim krstašima", pišu džihadisti. 
 
U tekstu se objašnjava i kako se podmeće požar, kako se širi i kako doći do potrepština za podmetanje požara.  Navode i kako žele da krstaše vatrom pošalju do vatre pakla, a primarnim ciljem nazivaju uništenje krstaške imovine. 
 
Opisani su i načini na koje se može preuzeti i odgovornost za napad a u zaključku navode da će "Alah nagraditi i one koji naprave štetu nevernicima, iako ih nisu ubili".
  • Čika

    10.01.2017 13:26
    Nije baš jednostavno
    Jadno je ako protivteroristu plaćamo četrdesetak hiljada mesečno (?) i naravno da će mnogi od njih otići tamo gde će dobiti znatno više, a od čega će moći normalno da žive. Ne bi trebalo da očekujemo od tih ljudi nekakav superpatriotizam, dok im se zemljaci baškare na partijskim i subpartijskim jaslama.
  • @civilno služenje

    09.01.2017 12:40
    Sluzenje vojnog roka nije ukinuto tako da nema potrebe da se vraca. Ko hoce da sluzi, treba samo da ode i da se prijavi
  • @civilno služenje

    09.01.2017 11:56
    Kojim profesionalcima? U Specijhalnoj brigadi, za poslednjih godinu dana, skinulo se (napustilo jedinicu) više od 100 protivterorista! Alo, stotinu izabranih i visoko utreniranih ljudi. Da ne pričam o ceni obuke protivteroriste (verovali ili ne, ekvivalent obuci kosmonauta!), platiti takve ljude četrdesetak hiljada, a drilovati ih svakodnevno obukom, rezultuje njihovim odlaskom. Em nas sve to debelo košta, em, ne daj bože da nam zatrebaju profesionalci! Tek če onda da nas košta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.