Terezi Mej vezane ruke, nema Bregzita bez odobrenja parlamenta

Britanski Vrhovni sud presudio je danas da Vlada proceduru za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije ne može da pokrene bez glasanja Parlamenta.
Odluka vezuje ruke britanskoj premijerki Terezi Mej koja ne može da pokrene proceduru za izlazak iz EU dok ne dobije saglasnost parlamenta.
 
Očekuje se da će poslanici o napuštanju EU glasati pre 31. marta, za kada je britanska Vlada najavila pokretanje procedure.
 
Vrhovni sud je zaključio da za odluku o izlasku EU nije potrebna saglasnost parlamenata u Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj.
 
Deo britanske javnosti kritikovao je Vladu zato što se nije konsultovala sa parlamentom o odluci o napuštanju Unije. Premijerka Tereza Mej navela je da može da bez saglasnosti parlamenta aktivira Član 50 Lisabonskog sporazuma, koji reguliše izlazak neke članice iz EU.
  • Lord Sit

    24.01.2017 14:14
    Treba joj vezati ruke, ali zbog desničarenja i fašističkih stavova. Matori Vinston se prevrće u grobu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.