Oko 150 Italijana se odlučilo na eutanaziju u Švajcarskoj

Najmanje 150 Italijana odlučilo se 2016. godine na eutanaziju u Švajcarskoj, saopštile su danas organizacije koje traže legalizaciju te prakse u Italiji.
Udruženje Egzit Italija navelo je da je 2004. godine bilo oko 30 poziva nedeljno za pitanja o primeni eutanazije u Italiji, a danas ih ima "tri puta više".
 
Rasprava o eutanaziji ponovo je pokrenuta nakon nedavne smrti u Švajcarskoj Fabijana Antonijanija (40), koji je posle saobraćajne nezgode 2014. godine ostao slep i potpuno paralizovan.
 
Antonijani, koji je rekao da ima pravo na dostojanstvenu smrt koju želi jer se oseća kao u kavezu, prebačen je u Švajcarsku na eutaniziju.
 
Eutanazija je zabranjena u Italiji. Zvanično je legalizovana u Evropi samo u tri zemlje - Holandiji, Belgiji i Luksemburgu, ali neke zemlje dozvoljavaju neki oblik eutanazije, kao u Švajcarskoj, gde je na snazi "asistirano samobistvo". U Belgiji i Holandiji se za eutanaziju primenjuju različite mehaničke metode ili hemijske supstance radi što bržeg izazivanja smrti.
  • Depresija

    01.03.2017 10:22
    Pošto kod nas ima viška ljudi - među zaposlenima, koji su na spisku za otpuštanje, penzioneri, jer je država u problemu da im isplaćuje penzije, nezaposleni, bolesni, jer nema mesta u bolnicama, mogla bi i naša država da legalizuje eutanaziju. Možda tako privuče i ljude iz okruženja, pa nešto i zaradi, a pare naravno odu u nepoznatom pravcu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.