Mađarska kroz bodljikavu žicu na granici pušta struju

Nova bodljikava žica koju Mađarska podiže na granici sa Srbijom biće pod električnim naponom, rekao je portparol mađarske vlade Zoltan Kovač.
Kovač je rekao da će bodljikave žice na granici zaustaviti migrantski talas i zaštiti ne samo Mađarsku nego i Evropsku uniju. Prema njegovim rečima, postavljanje bodljikave žice na području od 150 kilometara trebalo bi da bude završeno do 1. maja, a biće postavljene i termalne kamere i druga oprema.
 
"Tehnički kapacitet nove 'pametne bodljikave žice' veći je u odnosu na prethodnu. Biće dodat i električni napon na žici koji zahvaljujući naprednoj tehnologiji neće životno ugrožavati čoveka", rekao je Kovač.
 
Dodao je i da će ovaj sistem i čuvare obaveštavati o tome na kom delu migranti pokušavaju da pređu granicu.
 
Mađarska je postavila bodljikavu žicu na granici sa Srbijom i Hrvatskom, a vanredno stanje proglašeno je u pograničnom području. Povećane su i kazne za one koji ilegalno pokušavaju da pređu granicu.
  • alias

    08.03.2017 11:51
    неприлагодљиви
    Младен право збори.
  • Mladen

    08.03.2017 09:27
    Samo tako
    @Udba
    vecina tih "izbeglica" nije iz Srije i nisu zena i deca. Oni su sistematski organizovani i poslati da destabilizuju EU. Samo pogledaj sta te "izbeglice" rade po zapadu. Sve ih treba nazad poslati ili naterati UAE i druge izuzetno bogate arapske zemlje da ih prime.

    Zasto to nije mainstream pitanje, tj zasto se ne vrsi pritisak na UAE i ostale zemlje koje su u neposrednoj blizini Sirije?

    Sva ta propaganda o Sirijskim izbeglicama nije potpuno tacna. Da, ljudi pate i beze ali nije im mesto na zapadu. Nece EU sve menjati radi njih, tipa uvoditi odvojena kupalista za muskarce i zene. A da ne spominjem radikalne islamiste koji pokusavaju svuda podici dzamije.
    Zasto se ne podizu dzamije u UAE i drugim takvim zemljama?

    Zbog svega toga podrzavam akciju HUN, a ne naseg velikog vodju koji nam svakim danom samo zagorcava zivot.
  • KGB i CIA

    08.03.2017 09:13
    is!
    Srbija je konc logor. Nasledila je to od SFRJ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet