Bregzit zvanično počinje 29. marta

Britanska premijerka Tereza Mej će 29. marta i zvanično aktivirati član 50 Lisabonskog sporazuma o istupanju iz evropskog bloka.
Velika Britanija već je informisala predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska o svojim namerama, saopštio je portparol Tereze Mej.
 
Oba doma britanskog parlamenta su prethodno usvojila zakon. Iz predloga zakona odbačena su dva amandmana koja je ranije bio usvojio Dom lordova.
 
Dom lordova je tražio zaštitu prava evropskih građana prisutnih u Velikoj Britaniji i da parlament ima poslednju reč o finalnom sporazumu sa Briselom, ali je od njih u konačnoj verziji zakona odustao.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.