VIDEO: Erupcija vulkana u Japanu, pepeo pokrio četiri grada

U erupciji vulkana Šimoedake na jugozapadu Japana, prvoj u šest godina, velika količina pepela pala je na četiri obližnja mesta.
Vulkan koji se nalazi na granici prefektura Kagošime i Mijazaki proradio je prvi put juče u poslednjih šest godina. Stub pepela visok 1.700 metara podigao se iz kratera i pepeo je pao na najmanje četiri grada u prefekturi Mijazaki.
 
Televizija je prikazala snimke školske dece kako nose kacige i maske na putu za školu u podnožju tog vulkana. Meštani su takođe govorili da su čuli tutnjanje iz vulkana.
 
Japanska meteorološka agencija podigla je nivo uzbune na vulkane sa dva na tri na skali do pet. Na nivou tri ljudi se upozoravaju da ne prilaze vulkanskoj planini.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet