Uvode se testovi kako bi hrana u EU bila istog kvaliteta

Evropska komisija će pokrenuti uporedne testove u Evropskoj uniji, kako bi identifikovala eventualne razlike u kvalitetu prehrambrenih prozvoda iste marke, nakon što su neke zemlje istočne Evrope osudile praksu "dvostrukog standarda", izjavila je evropska komesarka Vera Jurova.
Uvode se testovi kako bi hrana u EU bila istog kvaliteta
Foto: Pixabay
Zemlje centralne i istočne Evrope - Mađarska, Slovačka i Bugarska - osudile su pre nekoliko meseci razliku u kvalitetu nekih proizvoda iste marke, navodeći kao primer da je Nutela manje kremasta, Koka Kola "siromašnija" i čokolada u prahu Neskvik slabijeg ukusa.
 
Jurova je rekla da će uskoro biti pokrenut novi metod testiranja kako bi se uporedio kvalitet i dodala da će prvi rezultati na nivou cele EU biti saopšteni do kraja godine. 
 
Evropska komisija je u septembru izdala preporuke zemljama članicama kako da se bore protiv "dvostrukog standarda" u ishrani.
 
Prošle godine su zemlje istočne Evrope prenele rezultate svojih uporednih testova u kojima se otkrivaju razlike u sastavu proizvoda jedne marke koji se prodaju u zapadnom i istočnom delu EU. Neke firme su tada opravdale razliku kao želju da se prilagode ukusima na lokalnom nivou.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet