Traži se carinsko partnerstvo Britanije i EU nakon Bregzita

Britanski poslanici koji podržavaju Bregzit zahtevaju od premijerke Tereze Mej da uspostavi carinsko partnerstvo sa Evropskom unijom nakon što Britanija napusti EU.
Traži se carinsko partnerstvo Britanije i EU nakon Bregzita
Foto: Pixabay
Carinsko partnerstvo jedno je od dve opcije koje je predložila vlada Mejove, a znači da bi Britanija nastavila da naplaćuje EU tarife za dobra koja se šalju u države članice EU, navodi Rojters.
 
Sudeći prema dokumentu koji je na uvid imao BBC, biće gotovo nemoguće da Britanija postigne značajne trgovinske dogovore.
 
BBC navodi da izvori bliski Mejovoj tvrde da je ona "opuštena" po pitanju ultimatuma i da je uverena da će postići dogovor o promeni trenutne carinske zajednice koju Britanija ima sa EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet