Merkel: Nuklearni sporazum s Iranom treba da se očuva

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da nuklearni sporazum s Iranom treba da se očuva, ali je pozvala Izrael da hitno podeli navodne obaveštajne podatke o nuklearnom programu Teherana sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA).
Merkel: Nuklearni sporazum s Iranom treba da se očuva
Foto: Pixabay
"Veoma je važno da se informacije koje dolaze iz Izraela vrlo brzo učine dopstupnim IAEA kako bi tamo mogla sa se sprovede istraga", kazala je ona.
 
Merkel je rekla da se o tim pitanjima može razgovarati pored nuklearnog sporazuma, navodeći uticaj Teherana u Siriji, njihov balistički program, i šta će se dogoditi nakon isteka dela sporazuma iz 2015.
 
Američki predsednik Donald Tramp želi ukidanje nuklearnog spprazuma s Iranom koji je ispregovarao njegov prethodnik Barak Obama. Izrael je oštro kritikovao sporazum i predstavio je nove obaveštajne podatke o obustavljenom nukleranom programu Irana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.