Dvoje Norvežana preživelo potapanje jahte kod Hvara

Dvoje Norvežana spašeno je sa splava na koji su prešli pošto je njihova jahta počela da tone na pola puta između Brača i Hvara, saopštilo je danas Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.
Dvoje Norvežana preživelo potapanje jahte kod Hvara
Foto: Pixabay
Norveški skiper i vlasnik havarisane motorne jahte W. O. J. (58) i članica posade (50) u sredu u 14,15 sati uputili su hitan poziv Županijskom centru Split da more prodire u potpalublje njihovog plovila, pa su upućeni da se prabace na brodski splav i istovremeno im je upućena spasilačka ekipa Lučke kapetanije Split.
 
Nedugo nakon pokretanja koordinirane spasilačke akcije, službenici Lučke kapetanije Split, ispostava u Milni je u popodnevnim satima u sreedu pronašla dvoje brodolomaca i njihovog psa kako plutaju na brodskom splavu sa severne strane ostrva Hvara, na oko dve nautičke milje od uvale Pokrivenik, gđe ih je zateklo potonuće njihove jahte "Ane Kirsti", koja je plovila pod hvatskom zastavom.
 
Brodolomci su nepovređeni prebačeni na spasilački brodić i prevezeni u Milnu, a zaposleni za pružanje komercijalne pomoći plovilima na moru oteglili su havarisanu motornu jahtu u uvalu Pokrivenik.
 
Istraga o ovom slučaju je u toku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet