Svetozar Marović od Srbije traži penziju i vozača?

Bivši predsednik državne zajedice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović uputio je zahtev Srbiji kao pravnom nasledniku zajedničke države da mu obezbedi penziju i vozača, piše Dan uz ogradu da je reč o nezvaničnim saznanjima ovog lista.
Reč je o privilegijama koje su propisane Zakonom o predsedniku Srbije, a pripadaju bivšem šefu države, što se u ovom slučaju odnosi i na nekadašnju državnu zajednicu jer je njen pravni naslednik Srbija.
 
Marovićev advokat Zdravko Begović nije mogao da potvrdi tu informaciju, niti da je demantuje, piše Dan. On je podgoričkom dnevniku saopštio da "nije razgovarao s Marovićem na tu temu". 
 
Marović se nalazi na lečenju u Beogradu, a Crna Gora ga potražuje kao, što je potvrdio u sporazumnom priznanju krivice, "šefa organizovane kriminalne grupe" koja je napravila višemilionsku štetu Opštini Budva.
 
Za Marovićem su crnogorske vlasti raspisale poternicu zato što se nije odazvao na izdržavanje zatvorske kazne ali se on nalazi navodno na psihijatrijskom lečenju u Beogradu i nije sposoban da se odazove zahtevu za izdržavanje zatorske kazne u Crnoj Gori zbog stanja u kome se nalazi. Njegovo stanje se, kako je nedavno saopštio njegov advokat Begović, graniči sa suicidnim ponašanjem.
 
Marović je obavljao funkcije predsednika Skupštine Crne Gore, potpredsednika DPS-a i potpredsednika Vlade Crne Gore.
 
Bivšem šefu države se ne uskraćuju predsedničke privilegije čak ni ukoliko počini krivično delo.  Prema članu 43. zakona, šef države ima pravo i na diplomatski pasoš kao i pravo na pristup arhivama iz vremena kada je bio predsednik.
  • Joca

    07.05.2018 06:58
    Obraz
    Moze al,za malo. Odakle ovom coveku obraz nakon svega sto je ucinio i za cega je osudjen pravosnazno.
  • Sekretar Dejan

    06.05.2018 17:32
    Kakva smo mi drzava, dobice vise nego sto trazi.

  • Dragan

    06.05.2018 16:57
    Lol
    A sve to mi placamo, ko go da je na vlasti. Sve to iz nasih dzepova u njihove, na ovaj ili onaj nacin. 20 godina se pitam "zasto je Srbija uvek naslednica svih sranja?". Neka politicka fora je u pitanju, ali je ne kontam :/ Svi na majku j....i, a mi cemo uvek da platimo i kazemo hvala, a nekada i izvinjenje da pruzimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.