SAD upozorile Siriju na kršenje dogovora o prekidu vatre

Amerika je danas upozorila Siriju da će preduzeti "čvrste i adekvatne" mere kao odgovor na kršenje dogovora o prekidu vatre, izražavajući zabrinutost zbog izveštaja o mogućoj vojnoj operaciji u "zoni deeskalacije" na jugozapadu te zemlje.
SAD upozorile Siriju na kršenje dogovora o prekidu vatre
Foto: Pixabay
Vašington je, takođe upozorio sirijskog predsednika Bašara al Asada da ne proširuje sukob.
 
"Kao garant zone deeskalacije uz Rusiju i Jordan, SAD će preduzeti čvrste i adekvatne mere na kršenje dogovora o prekidu vatre", rekla je portparol Stejt departmenta Heder Noert.
 
Sirijska organizacija za ljudska prava javila je sredinom sedmice da se sirijske snage nakon pobede nad preostalim džihadistima iz "Islamske države" u južnom delu Damaska prebacuju ka provinciji Dera na jugu Sirije.
 
Sirijski državni mediji navod da su letelice na područje pod kontrolom pobunjenika u Deri izbacile letke u kojima od njih traži da se predaju.
  • Станко Србин

    26.05.2018 11:56
    Хи хи
    Тако су Хрватску упозоравачи што брже не крше примирје у рату са РСКрајином.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet