Egipat zabranio Jutjub na mesec dana

Egipatske vlasti primenjuju odluku o privremenoj zabrani Jutjuba u ovoj zemlji zbog antiislamskog videa iz 2012. godine, piše Engadget.
Egipat zabranio Jutjub na mesec dana
Foto: Pixabay
Najviši egipatski sud je doneo odluku i naredio zvaničnicima da moraju da blokiraju Jutjub u periodu od mesec dana uključujući linkove koji pokreću video. Razlog za to je činjenica da je Jutjub 2012. godine dozvolio objavljivanje antiislamskog videa pod nazivom "Innocence of Muslims" (Nevinost muslimana).
 
Ovaj kratak video u kojem se pojavljuje portret poslanika Muhameda naišao je na žestoke kritike u islamskom svetu, a u Egiptu je 2013. godine pokrenut slučaj s ciljem zabrane Jutjuba. Međutim, žalbeni proces je to odložio na čak pet godina, ali je najnovija odluka konačna i ne može biti poništena.
 
Istina, Jutjub se promenio od 2012. godine i pokazuje više volje za uklanjanjem videa koji sadrže mržnju. Zbog toga je kazna ovolika. 
  • Мунгос

    27.05.2018 14:16
    Значи, и Египт увео неки закон о заштити података.
    Ако, не мора то да буде привилегија само Уније.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.