Dogovoreno strateško partnerstvo Rusije i Emirata

Ruski predsednik Vladimir Putin i princ prestolonaslednik Abu Danija, Mohamed bin Zajed Al Nahjan potpisali su deklaraciju o strateškom partnerstvu, čime su se Rusija i Ujedinjeni Arapski Emirati saglasili da koordinišu napore kako bi Bliski istok pretvorili u zonu bez oružja za masovno uništenje.
"Strane će aktivno doprinositi procesu razoružanja na međunarodnom i regionalnim nivoima, posebno jačanjem režima neširenja oružja za masovno uništenje i tehnologija vezanih za to", navodi se u deklaraciji.
 
Uz to, Rusija i UAE saglasili su se da pojačaju saradnju u borbi protiv piraterije, kao i da podele stručnost i iskustva u sferi pomorske bezbednosti.
 
Generalno, kako stoji u dokumentu, strane imaju za cilj da pojačaju saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti, naročito intenzivirajući konsultacije između relevantnih vlasti dve zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet