Štrajk u Fijatu zbog prelaska Ronalda u Juventus

Radnici jedne fabrike kompanije Fijat Krajsler u Italiji najavili su štrajk nakon što je njihov vlasnik odlučio da plati 112 miliona evra za prelazak fudbalera Kristijana Ronalda u Juventus.
Štrajk u Fijatu zbog prelaska Ronalda u Juventus
Foto: Pixabay
I fudbalski klub Juventus i proizvodjača automobila kontroliše porodica Anjeli preko svoje holding kompanije Eksor (Exor). Sindikat USB smatra da zbog Ronaldovog prelaska Fijat gubi investicije. 
 
U tom sindikatu kažu i da kompanija mora da garantuje budućnost hiljada ljudi umesto bogaćenja jednog. Kako dodaju, neprihvatljivo je da se, dok su radnici Fijat Krajslera primorani na velike ekonomske žrtve, milioni evra troše na kupovinu jednog igrača. 
 
Nakon što je objavljena vest o četvorogodišnjem ugovoru o prelasku Ronalda (33) iz madridskog Reala, otvorilo se pitanje da li je italijanski klub možda preplatio njegov prelazak.
 
Sindikat USB pozvao je u štrajk radnike fabrike u Melfiju, na jugu Italije, u kojoj se proizvode "punto" i "500x". Članovi tog sindikata prekinuće posao u 22h u nedelju i neće raditi do 18h u utorak.
 
Ocenjuje se da će posledice prekida rada biti ograničene. Naime, ta fabrika je samo jedna od sedam fabrika Fijat Krajslera u Italiji a USB u njoj nema mnogo članova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet