Parastos za ubijene u selima oko Bratunca i Srebrenice

Služenjem parastosa i polaganjem cveća kod spomenika i kosturnice u selu Zalazje obeleženo je 26 godina od ubistva 69 srpskih civila i vojnika, na današnji dan 1992. godine, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim selima Biljača i Zagoni.
Kako prenosi N1, osim članova porodica, sveće su zapalili i položili cveće predstavnici udruženja žrtava i boračkih udruženja.
 
Ibran Mustafić, koji je bio svedok Tužilaštva u predmetu Naser Orić, poručuje: "Dužan sam da odam počast, ne onima koji su ratovali, nego onima koji su mimo bilo kakvih Božijih zakona, konvencija i ovozemaljskih zakona pobijeni na brutalan način".
 
Pre 26 godina, 12. jula, snage Armije RBiH zarobile su i ubile 22 osobe. Traga se za posmrtnim ostacima još 10. Ostali su pronađeni slučajno pre sedam godina.
 
Zbog zločina u selima u okolini Srebrenice, ubistva trojice srpskih civila, pred Sudom BiH vodi se obnovljeni postupak u slučaju Naser Orić i Sabahudin Muhić. Oslobađajuća presuda iz oktobra 2017. godine, poništena je prošlog meseca.
  • prst na čelo

    13.07.2018 19:04
    Očigledno da austro-ugarima nisu bitne srpske žrtve... a hteli bi da njih neko jako dobro ceni... prst na čelo...
  • purgerNS

    13.07.2018 01:28
    sta reci..
    bas ni jedan komentar na ovu temu..to govori o nama i ispravnim mozgovima da je sve nase manje vazno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet