Ustavni sud Španije blokirao katalonski parlament

Španski ustavni sud objavio je danas da je blokirao novi potez katalonskog parlamenta, čiji je cilj proglašenje nezavisnosti te bogate severoistočne regije.
Ustavni sud Španije blokirao katalonski parlament
Foto: Pixabay
Odluka o formalnom ukidanju odluke o nezavisnosti koju je usvojio katalonski parlament u Barseloni 5. jula, donesena je nakon žalbe španske centralne vlade u Madridu.
 
Katalonski parlament može se žaliti odluku ustavnog suda u roku od 20 dana, prenose mediji u Španiji. Ustavni sud i španska vlada izjavili su da Katalonija ne može održati referendum o nezavisnosti pod španskim ustavom.
 
Prošle sedmice španski premijer Pedro Sančez dogovorio o se o zajedničkim inicijativama s katalonskim vođom Aqimom Torom, ali je naglasio da je isključena opcija regionalne nezavisnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet