Zemljotres pogodio Albaniju, osetio se i u Srbiji

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je oko 16 časova registrovao jači zemljotres, sa epicentrom 20 kilometara jugozapadno od Peskopeje u Albaniji.
Zemljotres pogodio Albaniju, osetio se i u Srbiji
Foto: Pixabay
Zemljotres se značajno osetio i u Crnoj Gori, javlja RTCG.
 
Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 5.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od 7 stepeni Merkalijeve skale (MCS). 
 
Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara. 
 
Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao da izazove izvesne materijalne štete u epicentralnom području. 
 
Pored Crne Gore, prema Evropskom Mediteranskom Seizmološkom Centru tlo je podrhtavalo i u Srbiji, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniji.
  • Laki

    11.08.2018 20:06
    Ako treba
    Treba im ponuditi svaku pomoć. Lekovi, mehanizacija i stručno osoblje. Gori i Dalmacija. Crna Gora ima isto problema.Znam da nije popularno ali treba krenuti od nule ili odosmo svi zajedno u pm.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.