Podignuta optužnica protiv Beograđanke koja je napala sudiju u Kotoru

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužnicu protiv državljanke Srbije Sare Vidak (20) iz Beograda, koja se tereti za napad na sudiju prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić, pišu podgoričke Dnevne novine.
Podignuta optužnica protiv Beograđanke koja je napala sudiju u Kotoru
Foto: Pixabay
Pozivajući se na nezvanična saznanja, ovaj podgorički dnevnik piše da je Sara Vidak optužena za "napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti" za koje je, kako se navodi, zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina.
 
Sara Vidak se već nekoliko dana nalazi u pritvorskoj jedinici zatvora u Spužu nakon što je sudija Stanišić optužila Vidakovu za verbalni i fizički napad, dok je druga strana tvrdila suprotno.
 
Do incidenta je došlo je nakon što je sudija Stanišić izrekla prekršajnu kaznu momku Sare Vidak. Incident, međutim, nije mogao biti zabeležen kamerom, jer one u kotorskom sudu ne postoje, saopštio je advokat sudije Stanišić.
 
"S obzirom da javnost ima pravo na potpune i istinite informacije, treba reći da je teza o postojanju video snimka predmetnog događaja manipulacija javnim mnenjem, jer je poznato da Sud za prekršaje u Kotoru nikad nije imao bilo koju vrstu zaštite, kako fizičke tako i tehničke u vidu video nadzora, a kotorski Osnovni sud ima samo fizičku zaštitu u vidu obezbeđenja", rekla je Dijana Knežević, advokatica sudije Stanišić.
 
Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor advokata na određivanje pritvora Sari Vidak, tako da ona ostaje u pritvoru do 30 dana.
 
Inače, porodica Vidak je podnela i zahtev za Sarino puštanje iz pritvora uz kauciju, a odluka o tome još nije doneta.
  • Peka

    22.08.2018 21:08
    Strašno
    Zaborave naši građani kada izađu iz zemlje da u drugim državama postoje zakoni koji se moraju poštovati, misle da je svuda kao u Srbiji bezakonje, posebno ako ste neki moćnik ili blizak rođak nekog moćnika kao što je ova devojka.
  • dada

    22.08.2018 14:20
    dada
    A mi pustamo crnogorce da besplatno studiraju....budu nam direktori....pale i pucaju po ulicama
  • Vojvodjanin

    22.08.2018 13:28
    Tesko drzavama koje se granice sa smrdijom. Konstantne provokacije, ubistva, sverc droge i ljudi. Pogledajte sta su napravili od nase Vojvodine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet