Gradonačelnik Londona traži drugi referendum o Bregzitu

Londonski gradonačelnik Sadik Kan pozvao je na održavanje drugog referenduma o Bregzitu, upozorivši da je Velika Britanija u opasnosti da iz Evropske unije izađe bez postignutog dogovora.
U kolumni za list Obzerver, Kan je rekao da vreme "brzo ističe" dok vlada premijerke Tereze Mej izgleda "nepripremljeno i nedoraslo situaciji".
 
Nepostizanje dogovora s Briselom, ili loš dogovor, mogli bi da rezultiraju gubitkom 500.000 radnih mesta, bolnicama s premalo osoblja, nanetom štetom poslovima, a policija bi morala da se pripremi na građanske nerede, upozorio je.
 
"Ne verujem da Mej ima mandat da tako očito može da se kocka s ekonomijom i ljudskim životima", rekao je Kan, član opozicione Laburističke stranke, koja je za ostanak u EU.
 
Kan nema direktnu ulogu u procesu za Bregzit, ali je vrlo uticajan među političarima. On je rekao da bi Britanci trebalo da imaju mogućnost da glasaju o svakom dogovoru ili da glasaju o ostanku u EU.
 
Velika Britanija trebalo bi da napusti EU 29. marta, ali se Mej bori za to da dođe do dogovora koji odgovara Briselu i njenoj Konzervativnoj stranci.
 
"Vreme je da se to ključno pitanje uzme iz ruku političara i vrati narodu", napisao je Kan.
  • Dejan

    16.09.2018 17:54
    Sadiki se najvise plasi da ce Britanija konacno moci da kontrolise svoje granice pa nece vise moci njegovi zemljaci iz azije da je preplave kako je vec uradjeno u Londonu. To je jedini razlog zasto je on gradonacelnik,beli Englezi se masovno iseljavaju iz rupcage koja je postao London.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.