VIDEO: Hiljade Hrvata na protestu poručilo da neće u penziju tek sa 67 godina

Više hiljada ljudi okupilo se u subotu u Zagrebu na protestu protiv predloga vlade o penzionoj reformi.
Reformom se predviđa podizanje starosne granice za odlazak u penziju na 67 godina.
 
Protest pod nazivom "Doživi penziju i tebe se tiče" na Evropskom trgu u Zagrebu organizovala su tri vodeća hrvatska sindikata.
 
Sindikati traže i da se odustane od uvođenja kaznenih poena za privremeno penzionisanje od 20,4 odsto za pet godina ranijeg odlaska u penziju, prenose hrvatski mediji.
 
Demonstranti iz cele Hrvatske nosili su sindikalne zastave i obeležja, kao i transparente na kojima je, između ostalog, pisalo "Uzimate siromašnima, dajete bogatima", "Očekujte otpor, tek počinjemo", "Hoćemo Hrvatsku za radnike, a ne samo za političare!".
 
Čelnici sindikata poručili su da je ovaj protest "prolazna stanica" i ako se vlada o njega ogluši najavljuju referendum.
 
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je povodom najavljenog protesta da vladu neće sruštiti nikakva inicijativa kao i da predložena reforma želi da učini penzioni sistem održivim.
 
 
  • Jaa

    21.10.2018 14:27
    Kapitalizam a ne socijalizam
    Ako u svim sferama se trudimo da bude kapitalizam neka onda i pare koje je moja porodica dala za penzini fond da ostane u porodici a ne da mi neko oduzima moje pare, da se dozvoli da uzmem sve kad odem u penziju ili da ja kome zelim mogu da prepustim moje pare, dosta je socijalnih fondova za neradnike i segebezenje, mogu i ja na letovanje 2x godisnje a ne drugog da finansiram i da mi posle nedaju moje, treba da mislimo na sopstvenu buducnost, hocu kontrolu mojih para, necu vise da ugrozen budem od raznih naseljenika a ovde sam od rodjenja i stalnih izdvajanja za nekog tamo, treba meni, ja radim i odrzavam vas u zivotu kao i drugi kao ja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.