Anketa: Poraslo poverenje građana Rusije u Putina

Nivo poverenja u predsednika Rusije Vladimira Putina porastao je za skoro tri odsto u poslednjih pet meseci i sada iznosi 64,5 odsto, pokazala je anketa koju je sproveo ruski Centar za istraživanje javnog mnjenja.
U izveštaju se navodi da je od januara do maja Putinov rejting sa 61,7 odsto porastao na 64,5 procenata, dok je nivo poverenja u premijera Rusije Dmitrija Medvedeva porastao sa 34,3 procenata na 37,4 odsto. Anketa je sprovedena postavljanjem direktnih pitanja, a 72,3 odsto ispitanika istaklo je da ima poverenje u ruskog predsednika, dok je 37 procenata reklo da veruje premijeru Rusije, preneo je TASS.
 
Na otvorena pitanja kojim političarima veruju, 30,5 odsto njih se odlučilo za Putina, 15,1 odsto za ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, dok je 12 odsto ispitanika istaklo da veruju šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu. Anketa je sprovedena telefonom u periodu od januara do maja, a u njoj je dnevno učestvovalo 1.600 punoletnih Rusa.
  • BlasteR

    01.06.2019 21:33
    @Lala
    Otkucaj na Google-u Russian GDP i pogledaj grafik. Od 2000-te pa na ovamo u konstantnom porastu. Postoje 2 pada, jedno je "SEKA" (svetska ekonomska kriza) i drugo su sankcije. Inace, to su podaci svetske banke, tako da nema prica o ruskoj propagandi. A pogledaj nas... Imamo neki blagi porast za vreme DOS-ovaca, ali to je u glavnom prodaja svega i svacega. Inace stagnacija... Svako poredjenje Putina sa nasim vlastima, proslim i sadasnjim je potpuno besmisleno.
  • Lala

    01.06.2019 16:11
    Ahaa kako da ne.
    Ovaj lik je njima isto k'o i nama cvikeras.
  • atos

    01.06.2019 15:55
    svaca cast

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet