Putin: Posle eksplozije u Rusiji nema rizika od radijacije

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da ne postoji rizik od povećanog nivoa radijacije nakon eksplozije na poligonu za vojne probe na severu Rusije, 8. avgusta, kada je poginulo pet osoba.
Putin: Posle eksplozije u Rusiji nema rizika od radijacije
Foto: Pixabay
Obraćajući se medijima zajedno sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom uoči bilateralnog sastanka, Putin je rekao da će svi povređeni i stradali u eksploziji dobiti državna odlikovanja, prenosi Rojters. On je dodao da su preduzete sve neophodne bezbednosne mere naglasivši da ne postoji rizik od radijacije. 
 
Putin je ranije danas doputovao u Francusku, gde će sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom razgovarati o najvećim svetskim krizama, uključujući situacije u Ukrajini, Iranu i Siriji, i pokušati da poboljšaju odnose Moskve i EU. 
 
Norveška agencija za nuklearnu bezbednost nedavno je saopštila da analizira male količine radioaktivnog joda otkrivenog na severu Norveške posle eksplozije tokom raketnog testa u Rusiji. Agencija je saopštila da je radioaktivni jod otkriven u njenoj stanici za filtraciju vazduha u Svanhovdu kod ruske granice. 
 
Uzorci su prikupljeni u periodu od 9. do 12. avgusta, dok se incident dogodio u regionu Arhangelsk na severu Rusije 8. avgusta. Rusija je u subotu priznala da je eksplozija u bazi za lansiranje projektila bila nuklearnog karaktera i da je pritom poginulo najmanje petoro ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet