Na hiljade odaju počast Sai Babi

Hiljade sledbenika okupilo se danas u indijskom gradu Putapartiju, kako bi odali poštu Sai Babi, jednom od najpoznatijih indijskih gura koji je preminuo juče u bolnici, u 85. godini, zbog problema sa srcem.
Hiljade sledbenika okupilo se danas u indijskom gradu Putapartiju, kako bi odali poštu Sai Babi, jednom od najpoznatijih indijskih gura koji je preminuo juče u bolnici, u 85. godini, zbog problema sa srcem. Njegovo telo će biti izloženo do sutra, a u sredu će biti sahranjen uz državne počasti.

Sai Baba je izložen u staklenom kovčegu u velikom holu ašrama u Putapartiju, a stotine volontera usmeravaju njegove poštovaoce u mimohodu pored cvećem optočenog kovčega, javlja agencija AP. Iznad kovčega je istaknut portret duhovnog vođe u prirodnoj veličini u karakterističnoj narandžastoj odori.

On je imao milione sledbenika i duhovna utočišta u više od 126 zemalja. Milioni Sai Babinih sledbenika širom sveta veruju da je on posedovao natprirodne moći, kao što su mogućnost da pravi predmete od vazduha, da se seća prošlih života i da leči smrtonosne bolesti.
Među njegovim sledbenicima su bili bivši indijski premijer Atal Bihari Vadžpaji, sudije, glumci, generali, indijska legenda kriketa Sačin Tendulkar i holivudska zvezda Goldi Hon.
On je tvrdio da je reinkarnacija bivšeg duhovnog lidera Sai Babe od Širdija, koji je umro 1918. godine.

Njegova organizacija je finansirala zdravstvene i obrazovne projekte u Indiji, uključujući bolnice i klinike koje su tvrdile da mogu da leče bolesti koje medicina ne može da izleči. Jedan od njegovih najvećih finansijera bio je bivši vlasnik lanca restorana "Hard rok kafe" Ajzak Barton Tigret, koji se preselio u Putaparti i poklonio veliki deo svog bogatstva Sai Babinoj fondaciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.