Za Putina je brak jedino moguć između muškarca i žene

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je brak jedino moguć "između muškarca i žene" i dodao da podržava ideju uvođenja tog principa u Ustav.
Za Putina je brak jedino moguć između muškarca i žene
Foto: FoNet
"Brak je zajednica muškarca i žene", rekao je Putin na sastanku radne grupe koje je formirao Kremlj zbog ustavne reforme.
 
Putin je podržao ideju da to bude uneto u Ustav. "To je dobra ideja i treba je podržati. Samo treba razmisliti kako to sročiti i gde", rekao je predsednik Rusie posle predloga konzervativne poslanica Olge Bataline da se Ustavom utvrdi da država podržava "tradicionalne porodične vrednosti". Batalina smatra da je porodica ugrožena zbog pokušaja uvođenja novih termina kao što su "roditelj broj jedan" i "roditelj broj dva".
 
"To nije fantazija, već stvarnost u nekoliko zemalja", rekla je Batalina koja predstavlja vladajuću stranku Ujedinjenu Rusiju u donjem domu parlamenta i ranije je podržala zakon kojim se zabranjuje "homoseksualna propaganda" u Rusiji.
 
Putin je rekao da dok god on bude bio predsednik Rusije, neće biti "roditelja broj jedan" i "roditelja broj dva". "Imamo tatu i mamu", rekao je on. Putin je u januaru izjavio da su neophodne izmene Ustava iz 1993. i formirao radnu grupu od nekoliko desetina poslanika i drugih, zaduženu da pripremi ustavne amandmane.
 
Radna grupa je danas na sastanku s Putinom predložila da u Ustavu bude navedeno da je Rusija "Država koja stvara mir" ili "pobednička država" u Drugom svetskom ratu. Mnogi analitičari smatraju da tim ustavnim izmenama Putin priprema teren da sačuva svoj uticaj  posle 2024. godine, kada bude napustio predsedničko mesto.
 
Putin je rekao da vilj ustavne revizije nije "produžetak njegove vlasti" u Rusiji na čijem je čelu 20 godina.
  • Nina

    17.02.2020 15:49
    Brak i bracna zajednica odavno su izgubila svoju ulogu .
    Ljudi su sve sebicniji, podlozni mrezama i medijima ,nošeni stihijom ,u modernom vremenu nisu naucili da razmisljaju svojom glavom!
    Gladni paznje,nesigurni u sebe i sopstvene kvalitete,neostvareni po mnogo pitanja pa i po pitanju seksualne opredeljenosti, (gledajuci i citajuci o tome) ,okrenuti materjalnim stvarima,alkoholu, drogi, seksu bez ljubavi i uzivanja, ljudski rod hrli u buducnost!
    Stvara se vojska mase kojom je lako upravljati i manipulisati!
    Seksualna opredeljenost je izbor pojedinca ali roditeljstvo je nesto drugo!
    Da je neko ko je stvarao coveka( priroda,bog,vanzemalci... matriks...)zeleo da istopolni brakovi imaju decu, postarao bi se za to!
    Izbor je licni !
    Da li je???
    Demokratija !?
  • Trt

    15.02.2020 09:24
    @w/e

    Ma jok, uopšte nema dokaza, samo nacoši koji pod stare dane menjaju pol i stotine slučajeva popova koji svoju seksualnu represiju leče pipkanjem dece. Kad se latiš statistike, budi spreman i njome da dobiješ po glavi.
  • w/e

    14.02.2020 18:43
    @Trt
    Kao i obicno sve zvuci lepo i bajno. Jedino sto izostaje je dokaz za takvu tvrdnju. Ocito je da je promena pola trend, kao sto je bio trend borba za istopolne brakove u SAD. Dakle na sve strane su se kacile reklame sa istopolnim roditeljima, dugine boje na svim proizvodima, sportskim dresovima i slicno. Dakle ono sto se do sada smatralo fazom u odrastanju je sada povod za promene koje nepovratno uticu na decu koja nisu dovoljno sazrela da sama donose odluke. Pogledaj drugu stranu medalje i koliko njih se kaje zbog onoga sto su ucinili, zasto imaju toliko velike stope samoubistava, polno prenosivih bolesti itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.