Predsednik Opštine Herceg Novi poziva građane Srbije i BiH da dođu u što većem broju

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osudio je odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Srbije i Bosne i Hercegovine i poručio im da su u Herceg Novom dobrodošli i to u što većem broju.
Predsednik Opštine Herceg Novi poziva građane Srbije i BiH da dođu u što većem broju
Foto: Pixabay
Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna delatnost turizam, već trpe posledice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore, istakao je Katić, preneo je Radio Jadran.
 
Ovakva odluka, dodao je on, ima za za cilj da isprovcira građane susednih zemalja, "iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama".
 
"S obzirom na strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi, smatram da se radi o ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori", ukazuao je Katić.
 
On je postavio pitanje Vladi Crne Gore gde je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbedna, a da u isto vreme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru.
 
Katić je pozvao sve ljude u Srbiji i Bosni i Hercegovini da ne nasedaju na ovakve provokacije vlasti u Crnoj Gori, koji ne oslikavaju volju većine građana i poručio da su u Herceg Novom uvek dobrodošli "i u što većem broju". 
  • vojvodjanka

    27.05.2020 15:01
    srbi
    Milane Studenti koji dolaze u Srbiju da stzdiraju su Srbi iz CG dok ne završe fakultete na naš račun, a kad završe i vrate se onda su Crnogorci u najboljem slučaju jer dobar deo ostaje u BG i NS kao Crnogorci. Tolikood mene o studiranju pppppomoći posle zrmljotresa koju sam i ja plaćala kao i svi koji su bili zaposleni.
  • Misa

    27.05.2020 08:33
    Pa dobro, onda vise ne idem sa porodicom u CG. Posle jucerasnje vesti, proguglao i izracunao da kada uzmem prenaduvane cene u CG, mogu da odem i na Tajland. Bar te postuju ako nista drugo
  • JA

    26.05.2020 22:39
    Bravo !!!
    Da vidim sta me moze spreciti na put ka Svetom Vasiliju Ostroskom????? Mozda privremeno i uspe milo ali samo privremeno ! Ko se zadnji smeje najsladje se smeje !!! Samo polako !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.