Smenjeni funkcioneri u Budvi pušteni iz pritvora

Smenjeni gradonačelnik Budve Marko Carević, predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović i ostali funkcioneri Opštine Budva koji su ranije danas uhapšeni, jer nisu dozvolili inspekciji da uđe u zgradu opštine, pušteni su na slobodu.
Smenjeni funkcioneri u Budvi pušteni iz pritvora
Foto: Pixabay
Budvanska policija saopštila je da je uhapsila je 23 osobe zbog, kako je saopšteno, ometanja policajaca u vršenju službene radnje tokom današnjih incidenata. Jedan policajac je povređen tokom incidenata u zgradi Opštine, kada smenjeni funcioneri i njihove pristalice nisu dozvolili inspektorima da uđu u tu zgradu.
 
Carević je kazao novinarima da su pušteni iz pritvora svi osim njegovog sina, koji je, kako je kazao, navodno napao službeno lice. On je najavio da će sutra doći u Opštinu na svoje radno mesto i pozvao da ostanu ispred zgrade Opštine i da tako iskažu bunt.
 
Pojedini mediji su prethodno objavili fotografije Carevića na izlasku iz risanske bolnice, na kojima se vidi da je izašao u kolicima i sa nogom u gipsu.
 
Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave Crne Gore je u utorak rešenjem naredila da se novoj vladajućoj većini u lokalnoj vlasti omogući pristup opštini i dokumentima. Policija je danas pokušala da uvede inspektorku Upravne inspekcije u zgradu Opštine Budva, a ispred ulaza u Opštinu dočekali su ih Carević i Radović koji to nisu dozvolili.
 
Nova većina u SO Budva uspela je 11. juna da smeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi, čemu su prethodili incidenti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.