Preživela 18 dana u rupi između stenja

Jedna holandska turistkinja je nađena živa 18 dana pošto je pala u rupu u stenju dok je šetala planinama u južnoj Španiji.
Jedna holandska turistkinja je nađena živa 18 dana pošto je pala u rupu u stenju dok je šetala planinama u južnoj Španiji.

Grupa planinara našla je juče 48-godišnju Meri An Gusens zaglavljenu između stena, blizu izvora reke Čiljar, nedaleko od letovališta Nerha. Gusens bila veoma slaba, ali nepovređena. Planinari nisu mogli da je izvuku, ali su joj ostavili hranu i odeću, i pozvali regionalnu spasilačku službu da je izvuče iz stenja.

Holanđanka je imala sa sobom malo hrane kada je krenula u šetnju, a preživela je i zahvaljujući izvoru u neposrednoj blizini.

Sličan događaj desio se i u SAD pre nekoliko godina, a tim povodom je Deni Bojl snimio film "127 sati". Momak Eron Ralston je upao u uzani kanjonski rascep usred nedođije u Juti, a stena koja se odvalila i pala zajedno s njim mu je prignječila ruku. Preživeo je tako što je odsekao ruku do lakta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet