Tomašević preuzeo funkciju gradonačelnika Zagreba

Novoizabrani gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević (39) koji je danas preuzeo funkciju, izjavio je da finansijska situacija u gradu nije dobra, ali da nova gradska vlast ima rešenja.
 Tomašević preuzeo funkciju gradonačelnika Zagreba
Foto: Pixabay
"Dobili smo izveštaj za izvršenje budžeta za 2020, ali i preliminarni izveštaj za ovu godinu i podatke o likvidnosti. Kada gledamo celokupnu situaciju, finansijska situacija nije dobra", rekao je Tomašević, koji je iz zeleno-leve koalicije "Možemo".
 
On je ocenio da je dug u gradskom budžetu jedan od najvećih izazova pred novom gradskom vlasti, ali da je optimističan, jer postoji rešenje za takve finansije. Izveštaj na oko 2.000 stranica mu je predala dosadašnja zamenica gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević, koja je funkciju obavljala od nedavne iznenadne smrti Milana Bandića, koji je grad vodio 20 godina.
 
Tomašević je poručio da će kao uprava biti "otvoreni, skromni, pristojni i na usluzi građanima" i da to očekuje i od zaposlenih. On je rekao da su u toku pregovori koalicije "Možemo" i Socijaldemokratske partije o formiranju koalicije.
 
"Možemo" je na proteklim lokalnim izborima osvojila 23 od ukupno 47 mandata, a SDP pet i, ukoliko se dogovore, imaće komotnu većinu u gradu.
 
Novi gradonačelnik izvinio se zbog kašnjenja na primopredaju dužnosti, jer je, kako je ispričao, na tramvajskoj stanici pozlilo jednoj ženi, pa je čekao dolazak hitne pomoći.
 
Tomašević je još u kampanji najavio da će na posao dolaziti biciklom, javnim prevozom ili peške, a da će službeni auto koristiti samo kada to bude neophodno zbog protokola.
  • Vladimir

    04.06.2021 21:22
    Dogodine u N.Sadu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.