Korona u komšiluku: Brojevi novih slučajeva variraju

Prema današnjim presecima epidemiološke situacije u zemljama regiona broj novozaraženih i umrlih varira u odnosu na prethodne dane, u nekima je u blagom padu, dok je u nekima u blagom porastu.
Korona u komšiluku: Brojevi novih slučajeva variraju
Foto: Pixabay
U protekla  24 sata u Hrvatskoj su evidentirana 184 nova slučaja zaraze koronavirusom, a udeo novozaraženih u broju testiranih iznosi 3,39 odsto, saopšteio je danas na sednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.
 
Govoreći o aktuelnom stanju vezanom za koronavirus, Beroš je rekao da pada broj zaraženih i hospitalizovanih, da su na bolničkom lečenju 482 osobe, a 48 ih je na respiratoru.
 
Bolnice postepeno smanjuju kapacitete za zbrinjavanje covid pacijenata i prilagođavaju se uobičajenim aktivnostima i radu. Beroš je rekao i da je je protiv covida u Hrvatskoj dosad vakcinisano 40,8 odsto odraslog stanovništva, a sa dve doze više od 616 hiljada građana, javila je Hina. 
 
Prema poslednjem presku u Sloveniji je testirano 3.030 uzoraka, od kojih je 195 novozaraženih, što je 6,4 odsto. Prijavljen je jedan smrtni slučaj. Sedmodnevni prosek novozaraženih smanjen je za 11 na 201.
 
U Bosni i Hercegovini registrovano je 55 novozaraženih osoba od 1.996 testiranih uzorka. Prijavljeno je šest preminuih osoba, jedna manje u odnosu na prethodni dan.
 
Samo u Federaciji BiH testirano je 1.438 uzoraka, od kojih je 35 pozitivno na korona virus. Prijavljeno je pet novih smrtnih slučajeva, što je broj umrlih od početka epidemije povećalo na ukupno 5.400.
 
Republika Srpska je testirala 446 uzoraka, a korona virus je registrovan kod 16 osoba - osam muškaraca i osam žena. Prijavljen je jedan smrtni slučaj, što je 3.741 oosoba ukupno od početka epidemije. U RS je pod zdrvstvenim nadzorom trenutno 1.445 osoba.
 
U Brčko Distriktu BiH registrovana su četiri nova slučaja zaraze korona virusom od 112 testiranih uzoraka. Preminlih nije bilo.
 
Preminulih nije bilo ni u Crnoj Gori, gde je registrovano 23 slučaja zaraze, od 1.379 testiranih uzoraka. Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.596. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori je 491.
 
U Severnoj Makedoniji testirano je 2.411 uzoraka, od kojih je 18 novozaženih. Prijavljen je jedan smrtni slučaj, što je broj preminulih od početka epidemije povećalo na 5.468. Broj aktivnih slučajeva trenutno je 437.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet