Nemačke vazduhoplovne snage prebacuju obolele od kovida zbog preopterećenosti bolnica

Nemačke vazduhoplovne snage danas su unutar zemlje prebacile šest pacijenata obolelih od kovida-19 na intenzivnu negu zbog preopterećenosti bolničkih kapaciteta.
Erbas A310 nemačkih vazduhoplovnih snaga poleteo je danas popodne sa aerodroma u Memingenu u Bavarskoj, jednog od žarišta zaraze korona virusa ka odelenjima intenzivne nege u nemačkoj pokrajini Severnoj Rajni-Vestfaliji, navela je vlada.
 
Avion ide za Minster i specijalno je opremljen za taj tip medicinskog prevoza.
Prebacivanje pacijenata između nemačkih regiona već se sprovodi poslednjih nekoliko dana da rastereti ustanove koje su preopterećene novim slučajevima kovida-19. 
 
Prvi je put da su vazduhoplovne snage uključene u ovakvu operaciju.
Ranije u novembru dva pacijenta bila su prebačena iz bolnice u Bavarskoj na sever Italije ali ovaj tip prebacivanja pacijenata u inostranstvo još je redak.
 
Vlasti iz italijanske oblasti Lombardije kao i iz istočne Francuske ponudile su Nemačkoj da prihvate obolele ukoliko bude potrebno.
 
Nemačka koja je juče prešla granicu od 100.000 umrlih od kovida-19 pogođena je vrlo jakim talasom zaraze, tako da se pokrenulo i pitanje obaveznog vakcinisanja.
 
Ministar zdravlja Jens Špan rekao je danas da broj kontakata treba znatno da se smanji i založio se za otkazivanje velikih manifestacija i proslava.
 
"Situacija je dramatično ozbiljna, ozbiljnija nego u bilo kom trenutku tokom ove pandemije", rekao je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.