Ivo Josipović: Boris Tadić je bio nada za Srbiju

Nekadašnji predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić bio "evropejac i nada za Srbiju".
Ivo Josipović: Boris Tadić je bio nada za Srbiju
Foto: FoNet

Prema njegovim rečima, Tadić je umnogome radio na procesu pomirenja i popravio je odnose između dve zemlje.

"Tadić je razumeo da je, nakon svega što je bilo, ipak prva stvar koju treba da uradi da se izvini za ono što se dogodilo na Ovčari pored Vukovara, pa smo posle toga zajedno otišli i u Paulin Dvor, gde smo se poklonili srpskim žrtvama. Odjek posete predsednika Tadića u Hrvatskoj je bio ogroman. Bila je drukčija atmosfera, drukčije se disalo, odnosi između Hrvatske i Srbije su bili puno bolji. Osećala se jedna dobra ‘vibra’, kako bismo rekli u Zagrebu", rekao je Josipović.

On je na 14. Forumu za tranzicionu pravdu u Beogradu naveo da nema nijednog razloga da ne dođe do pomirenja i da narodi žive zajedno.
 
"Bolje je imati dobrog suseda, nego ne znam koliko visok zid", poručio je Josipović i izrazio nadu da će u političkim elitama u regionu biti još više onih koji će razumeti koliko su važni dobrosusedski odnosi.
 
On je rekao da su pojedina istraživanja pokazala da su mlade generacije u Vukovaru manje sklone pomirenju od starijih jer su odrasli u gradu u kojem je sve podeljeno.
 
"Mi sa našim zločinima i mržnjama nismo raščistili", ocenio je i pozvao mlade ljude da se bave "dobrom i poštenom politikom".
  • Nemanja

    20.12.2021 12:41
    Rasprdeli se desničari kako im Tadić nije valjao, a pod ovim što im valja smrdija nestade.
  • Чупак Антун

    19.12.2021 21:32
    Јесте,јесте,али је та нада нагло испарила!!!!
  • MileBukovac

    19.12.2021 13:35
    ko se seća
    da je Boris pričao kako mu je životna želja bila biti svetioničar na nekom hrvatskom svetioniku i da ga nisu primili jer nije imao adekvatan fakultet...
    taj isti fakultet je bio adekvatan za presednika srbije..
    e pa Boki...i za svetionik moraš biti adekvatan,nije ti to posao predsednika
    Za kraj,izguglajte ko su bili očevi Borisa i Ive..sve će vam se kazti samo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.