Osuđen na 50 godina zatvora zbog ubistva troje svoje dece

Austrijski državljanin Herald Kopitz (57) prvostepeno je u zagrebačkom sudu osuđen na maksimalnu kaznu od 50 godina zatvora zbog ubistva svoje troje maloletne dece u septembru prošle godine u Zagrebu.
Osuđen na 50 godina zatvora zbog ubistva troje svoje dece
Foto: Pixabay

Suđenje, koje je počelo i završeno danas, bilo je zatvoreno za javnost zbog zaštite dostojanstva ubijene dece i njihove majke, hrvatske državljanke.

Mediji su izvestili da je Kopitz priznao krivicu, kao i da je za svako ubistvo osuđen na po 27 godina, što je objedinjeno u maksimalnu kaznu od 50 godina.
Ubistvo se dogodilo 24. septembra 2021. oko 22 časa u stanu u Zagrebu.
 
Deca, od kojih je dvoje imalo sedam, a jedno četiri godine, s njim su bila za vikend.
 
Veštačenjem je utvrđeno da je u vreme zločina bio uračunljiv.
 
Kopitz je živeo i radio u Zagrebu, a, prema pisanju medija, imao je svoje firme i radio je za više velikih kompanija kao finansijski konsultant i pregovarač.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet