Engleska ministarka za zabranu Zakona o ljudskim pravima

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej predložila je ukidanje Zakona o ljudskim pravima jer nanosi štetu naporima Ministarstva da deportuje osumnjičene za terorizam.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej predložila je ukidanje Zakona o ljudskim pravima jer nanosi štetu naporima Ministarstva da deportuje osumnjičene za terorizam.

Ona je u intervjuu za dnevnik "Dejli telegraf" rekla da smatra da zemlja ima određene probleme sa tim zakonom, koji inkorporira Evropsku konvenciju o ljudskim pravima.

"Ja ovde u ministarstvu vidim probleme koje imamo jer ne možemo da deportujemo ljude koji su verovatno osumnjičeni za terorizam. To je moglo da se vidi u slučaju nekih stranih kriminalaca koji su u Britaniji", rekla je ona.

U međuvremenu, u Mančesteru je u toku kongres Konzervativne partije, koji će trajati do 5. oktobra, i očekuje se da će se tu povesti žestoka debata između torijevaca i njihovih liberalno demokratskih partnera, koji su veliki zagovornici ovog zakona.

Pre samo dve sedmice, zamenik premijera i vođa liberal-demokrata Nik Kleg insistirao je da Zakon o ljudskim pravima ostane, dok je ministar energetike Kris Han upozorio da će njegovoj stranci biti "prilično neprijatno" u koaliciji ukoliko se nade konzervativaca o ukidanju zakona ostvare.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet