Nastavljeni protesti u Njujorku uprkos hapšenjima

Aktivisti pokreta "Okupirajte Vol strit" nastavili su i danas svoj skup na donjem Menhetnu u Njujorku, gde protestuju zbog pohlepe multinacionalnih kompanija, globalnog zagrevanja, socijalne nejednakosti i visoke nezaposlenosti.
Aktivisti pokreta "Okupirajte Vol strit" nastavili su i danas svoj skup na donjem Menhetnu u Njujorku, gde protestuju zbog pohlepe multinacionalnih kompanija, globalnog zagrevanja, socijalne nejednakosti i visoke nezaposlenosti.

Oni više od dve nedelje praktično borave u Zukoti parku, nedaleko od Vol strita, odakle povremeno organizuju protestne šetnje. U jednoj takvoj šetnji, u subotu je uhapšeno više od 700 aktivista tog pokreta koji su se uputili do Bruklinskog mosta.

Policija je tada reagovala, kada je nekoliko hiljada demonstranata sa dela mosta predviđenog za pešake prešlo na put kojim se kreću vozila. Prekid saobraćaja preko Bruklinskog mosta trajao je nekoliko sati.

Prethodno su istog dana preko istog mosta prešle druge dve grupe demonstranata, bez ikakvog incidenta. Jedna je bila grupa protivnika genetski modifkovane hrane, a druga grupa protestuje zbog siromaštva.

Aktivisti pokreta „Okupirate Vol strit” započeli su demonstracije u finansijskom distriktu 17. septembra. Protest je dosada bio uglavnom miran, mada je bilo nekoliko sučeljavanja s policijom, koju optužuju da preterano reagovanje. Do subote je zbog izazivanja nereda uhapšeno ukupno 100 aktivista.

Njihovu nameru da na samom Vol stritu razapnu šatore, policija je zabranila, posle čega su se okupili u Zukoti parku.

  • semtex

    03.10.2011 21:09
    dobro jutro
    Dobro jutro crvi,trebalo je da vasa vlada sje*e pola planete da bi vi poceli da protestvujete tek kada je tamo zagustilo...
  • 03.10.2011 06:37
    E to je demokratija, tako to rade tvorci demokratije koji sude ostalima kako se ponasaju!!!
  • Dukelander

    03.10.2011 06:31
    Amerika i Engleska, biće zemlja proleterska! :P

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet