Planinar iz Srbije poginuo na Triglavu

Srpski planinar star 66 godina poginuo je sinoć prilikom spuštanja iz planinarskog doma podno Triglava, najvišeg vrha Slovenije, saopštila je Policijska uprava Kranj.
Planinar iz Srbije poginuo na Triglavu
Foto: Pixabay

Policija je navela da se čini da se muškarac izgubio u mraku i da je pao preko ivice niz liticu od 20 do 25 metara, prenela je STA.

On je imao odgovarajuću opremu i policija je isključila pokušaj ubistva.
Muškarac je bio deo grupe planinara koja se nalazila na putu od kolibe Valentin Stanič, koja se nalazi na nadmorskoj visini od 2.332 metra, ka dolini Vrata.
 
Njegovi prijatelji su oko ponoći obavestili policiju o njegovom nestanku.
 
U potrazi su učestvovali gorski spasioci i policajci, a ujutru su im se pridružili psi tragači sa vodičima i policijski helikopter.
 
Pronašli su preminulog u oblasti Cmir.
  • Јасна

    09.10.2022 15:22
    Који већ по реду ове године?
  • Gradjanin Tosha

    09.10.2022 08:44
    Planinarenje 101: kada te uhvati mrak ili magla u planini sedi gde jesi i ne batrgaj se po terenu koji ne poznajes jer ti se moze desiti upravo ovo sto se desilo ovom liku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet