Poginuo još jedan ruski tajkun, pregazila ga "lada niva"

Bivši čelnik ruske regije Dagestan Magomed Abdulajev poginuo je nakon što je na njega naleteo automobil.
Poginuo još jedan ruski tajkun, pregazila ga "lada niva"
Foto: Pixabay (ilustracija)

Radi se o poslednjem slučaju zagonetnih smrti osoba koje su bili bliski režimu ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi N1.

Magomed Abdulajev, bivši premijer ruske regije Dagestan, poginuo je nakon što je na njega u Mahačkali, glavnom gradu regije, naletela "lada niva" koju je vozio muškarac (55).

Ruski mediji javljaju da je spomenuti tajkun prelazio put izvan obeleženog pešačkog prelaza, a smrt je potvrdila i služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova, izvestio je Postsen.
 
"Kao rezultat nesreće, pešak, stanovnik grada (61), je prevezen u bolnicu. Onde je preminuo zbog teških telesnih povreda", stoji u saopštenju iz Ministarstva.
 
Ruski mediji javljaju da je bio blizak prijatelj bivšem ruskom predsedniku i premijeru Dmitriju Medvedevu.
Abdulajev je na čelu Dagestana bio od 2010. do 2013. godine, kada je predsednik Rusije bio Medvedev budući da Putin po ruskom ustavu tada nije mogao da osvoji još jedan predsednički mandat.
 
Osim toga, Abdulajev i Medvedev poznavali su se iz studentskih dana na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu. Kao i Medvedev, i Abdulajev je bio veliki zagovornik ruske invazije na Ukrajinu.
  • A3

    09.01.2023 06:44
    Rezultat je isti
    Radioaktivni otrovi su zamenjeni automobilima i ispadanjem kroz prozor. Veoma inovativno.
  • Himzo

    09.01.2023 06:21
    I Krcunu su otkazale kočnice....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.