Putin: Rusija dogovorila postavljanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji

Moskva i Minsk su se dogovorili da postave taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu televiziji Rusija 24.
On je precizirao da će izgradnja skladišnog objekta biti završena 1. jula, prenele su RIA Novosti.
Predsednik Rusije je istakao da će oni rasporediti oružje bez kršenja obaveza iz sporazuma START.
 
Prema njegovim rečima, razlog za takav korak bila je najava Velike Britanije da će snabdeti Ukrajinu municijom sa osiromašenim uranijumom.
Putin je istovremeno napomenuo da je Belorusija dugo tražila da na njenoj teritoriji bude raspoređeno rusko nuklearno oružje.
 
Predsednik Rusije je napomenuo da municija sa osiromašenim uranijumom koju će Zapad prebaciti u Kijev ne spada u oružje za masovno uništenje, ali na neki način stvara radioaktivnu prašinu i stoga se smatra veoma opasnom.
 
Putin je, takođe, rekao da Rusija ima čime da odgovori na moguću upotrebu municije sa osiromašenim uranijumom Ukrajine.
 
Prema rečima predsednika Rusije, oni koji koriste takvo oružje zapravo će delovati protiv sopstvenog naroda i zagađivati zasejane površine.
 
"Sukob u Ukrajini isporukom oružja sa Zapada samo će biti produžen", naveo je Putin.
  • Mile

    28.03.2023 13:20
    Još jedan loše procenjen potez. Ili samo laž kao i sve do sad. Prosto ne verujem da će tako lako da postave svoje ključno oružje na tuđoj teritoriji.
  • 9

    26.03.2023 10:23
    " Mirotvorac "
    Raspoređuje nuklearne glave u tuđoj zemlji ?
    Šta na ovo kažu Rusofili ?
    Jel i to zbog ugroženosti od Amerike koja okupira
    strane zemlje i gura svoju politiku ?
  • Skoro kao strateg

    25.03.2023 23:19
    Putin živ ne može izgubiti rat u Ukrajini.
    Vojno - očigledno ne može pobediti.
    Kesa jedna, zbog sopstvene zakasnele politike i pogrešne procene a zarad sopstvene guzice će pretiti celom svetu nuklearnom katastrofom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.