Pronađeni ostaci aviona koji je nestao sa radara u Hrvatskoj

Pronađeni su ostaci malog aviona "Cirrus 20" oznake PHYMC, koji je bio na letu iz Maribora prema Puli, koji je nestao sa radara oko 12:30 časova severno od ličkog sela Jezerane.
Pronađeni ostaci aviona koji je nestao sa radara u Hrvatskoj
Foto: Pixabay (ilustracija)
Joso Živković, koji vodi potragu, nije mogao potvrditi da li su uz nađene delove aviona pronađeni i pilot i članovi posade, jer uviđaj tek počinje i za sada je samo osiguran prostor mesta nesreće, prenosi Index.hr.
Avion su pronašli spasioci na terenu, nakon što je pokrenuta akcija u kojoj je učestvovalo 120 osoba.
Očekuje se da na mestu nesreće dođe i istražitelj za avio nesreće, rekao je Živković.
 
O nestanku je javnost obavestila Hrvatska kontrola vazdušne plovidbe i Direktorat civilne zaštite, čiji je operativni centar pokrenuo akciju potrage i spasavanja.
 
Odmah potom su na teren upućeni pripadnici Službe civilne zaštite Karlovca i Gospića, policija, članovi Hrvatske gorske službe spasavanja iz Karlovca, Gospića i Ogulina, vatrogasci iz Brinja, a aktivirane su i jedinice za intervencije CZ iz Rijeke i Zagreba.

Avion "Cirrus SR20" je kompozitni jednokrilac sa klipnim motorom koji, u varijantama sa četiri ili pet sedišta, od 1999. proizvodi kompanija Cirrus Aircraft u američkoj državi Minesoti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet