Lukašenko: Prigožin nije u Belorusiji, već u Sankt Peterburgu, nije tačno da će ga Putin ubiti

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da vlasnik Vagner grupe Jevgenij Prigožin više nije u Belorusiji, već se vratio u Sankt Peterburg.
Lukašenko: Prigožin nije u Belorusiji, već u Sankt Peterburgu, nije tačno da će ga Putin ubiti
Foto: Beta/AP
Njegovi borci su  u logorima u kojima su se nalazili otkako su napustili front.
Lukašenko je istakao da nisu tačne tvrdnje pojedinih medija da će Putin ubiti Prigožina.
"Ako mislite da je Putin toliko zloban i osvetoljubiv da će izbrisati Prigožina, to se neće desiti", rekao je Lukašenko, prenosi Rojters.
 
Prema njegovim rečima, pobuna Vagner grupe bila je toliko ozbiljna, da su u jednom trenutku beloruske specijalne snage bile spremne da odu u Rusiju i pomognu u odbrani Moskve.
 
"Putin i ja dopustili smo da situacija izmakne kontroli, jer smo verovali da će se sve rešiti samo, ali nije bilo tako", kazao je predsednik Belorusije.
 
Dodao je da će o sudbini Vagner grupe razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na predstojećem sastanku.
 
"Da li će Vagner grupa završiti u Belorusiji, i ako hoće sa kojim brojem vojnika, dogovorićemo se u bliskoj budućnosti", rekao je Lukašenko.
Prema njegovim rečima, Putin i Prigožin se znaju 30 godina i Vagner je osnovala ruska vojna obaveštajna služba GRU.
 
"Juče sam razgovarao telefonom sa Prigožinom. On i Vagner nameravaju i dalje da se bore za Rusiju", rekao je Lukašenko.
  • Dejan

    08.07.2023 08:16
    Zabranjeno, kako da ne! A vi Rusi koristite od početka agresije takve bombe nad Ukrajinskom narodom. Stid da vam bude i Putina i Kremlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.