Još uvek nije otkriveno ko je ubio grčkog navijača u Atini, počinje prikupljanje DNK materijala

Počinje prikupljanje DNK materijala 105 uhapšenih fudbalskih navijača optuženih za nerede u kojime je ubijen grčki navijač AEK-a.
Još uvek nije otkriveno ko je ubio grčkog navijača u Atini, počinje prikupljanje DNK materijala
Foto: Beta/AP
Danas je nastavljeno uzimanje iskaza 40 hrvatskih navijača koji su jutros policijskim autobusom u pratnji jakog obezbeđenja u atinsku Gradsku sudnicu, a svima je određeno zadržavanje u pritvoru.
Dan ranije se pred istražnim sudijama pojavilo 30 izgrednika od kojih je 12 zadržano u pritvoru - desetorica hrvatskih državljana, Grk i Albanac.
U nedelju, 13. avgusta bi o optužnici trebalo da se izjasni preostalih 45 uhapšenih.
 
Kako je prenela javna RTV ERT, prikupljanje DNK od 105 uhapšenih počeće danas, 12. avgusta jer su po zakonu optuženi imali 48 sati, od trenutka izdavanja naloga za uzimanje, da zatraže, ako žele, da budu prisutni i tehnički savetnici za taj proces.
 
Potom će se DNK ubijenog navijača i nalazi s njegovog tela uporediti s DNK optuženih, genetskim materijalom s tog područja i mrljama krvi na oružju.
 
Grčki mediji objavljuju sve više video snimaka nadzornih kamera koje su snimile nerede u Nea Filadelfiji gde je ubijen 29-godišnji Grk.
 
Još osam osoba povređeno je u napadu navijača Dinama iz Zagreba na pristalice atinskog kluba u noći između 7. i 8. avgusta, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
 
Novi video koji je emitovala STAR TV prikazuje trenutak kada su hrvatski navijači stigli na ulice oko stadiona AEK-a i sukobili se s navijačima domaćeg kluba.
 
Vidi se hrvatski navijači, obučeni u crno, pokrivenih lica i naoružani, pripremaju u prostoru iza stadiona, preneo je ethnos.gr.
 
Video-snimak takođe otkriva tačno vreme ubistva Kacurisa.
 
Kako se vidi na video-snimku, pohod huligana zagrebačkog Dinama započeo je u 23.07, dok je tačno vreme smrti Kacurisa 23:08:01, pošto je u roku od nekoliko sekundi zadobio smrtonosni udarac u brahijalnu arteriju. 
 
Međutim, iz materijala se ne može identifikovati počinitelj, kao ni tačno mesto gde je ubistvo počinjeno, ali policija kaže da ga je našla na okrvavljenom pločniku.
 
U 23.05 počeo je sukob naoružanih navijača zagrebačkog Dinama i grčkih organizovanih navijača. Među tom gomilom je, prema ELAS-u, i Kacuris. Do trenutka napada na njega došlo se analizom video zapisa, ali i putem kojim se potom krvav doteturao do blagajne stadiona.
Na osnovu podataka koje su prikupile vlasti, Kacuris je u 23.08, otprilike 13 sekundi nakon udara, prišao vratima blagajne, a dva i po minuta kasnije pao je i ukazana mu je prva pomoć.
 
Na putu od mesta napada do kioska policija je našla mrlje krvi, naveo je portal sdna.gr.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.